اخبار روز ايران اخبار روز ايران .

اخبار روز ايران

سناريوي خطرناك آمريكا در آژانس براي ايران

سناريوي خطرناك آمريكا در آژانس براي ايران

به گزارش ايسنا، هيات نمايندگي آمريكا در سازمان‌هاي بين‌المللي مستقر در وين روز چهارشنبه و با قرائت بيانيه‌اي در جلسه شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره «راستي‌آزمايي و نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در ايران ذيل قطعنامه ۲۲۲۱ شوراي امنيت» مدعي شد: گزارش مديركل نشان مي‌دهد كه ايران بدون هيچ توجيه موثقي به افزايش سرعت فعاليتت‌هاي هسته‌اي خود ادامه داده و اقداماتي انجام مي‌دهد كه نگراني‌ها درباره مقاصد واقعي آن را تشديد مي‌كند.

در اين بيانيه ادعا شده است: اين گزارش بيانيه‌اي بي‌طرفانه از حقايقي ساده و قابل تاييد است؛ ايران تنها كشور فاقد سلاح هسته‌اي جهان است كه اورانيوم غني‌شده با خلوص ۶۰ درصد توليد مي‌كند، اقدامي كه هيچ كاربرد غيرنظامي معتبري ندارد. مديركل آژانس تاكيد دارد كه انباشت سريع اورانيوم غني‌شده با خلوص بالا در ايران موجب نگراني جدي است و آژانس با توجه به پيامدهاي بالقوه آن براي گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي نمي‌تواند اين موضوع را ناديده بگيرد.

اين بيانيه با اشاره به مذاكرات تهران-واشنگتن كه دور ششم آن احتمالا يكشنبه هفته آينده برگزار خواهد شد، مطرح كرد: ايالات متحده با حسن نيت در حال مذاكره براي دستيابي به توافقي است كه به ما اجازه مي‌دهد آنچه رئيس‌جمهور ترامپ بارها گفته را تكرار كنيم و بگوييم كه «ايران هرگز به يك سلاح اتمي دست پيدا نخواهد كرد». ايران اكنون فرصت دارد كه با شفاف‌سازي بيشتر براي آژانس، اجراي پروتكل الحاقي، محدود نكردن بازرسي‌ها، پايان دادن به توليد اورانيوم با خلوص بالا و تشديد نكردن آن، پذيرفتن انتصاب بازرسان آژانس و كارشكني نكردن در راستي‌آزمايي آژانس اعتمادسازي كند.

نمايندگي آمريكا در وين در ادامه اين بيانيه مطرح كرد: اين مسير پيش رو با توقف فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران،‌ اجراي تعهدات پادماني آن و اجازه دادن به آژانس براي تضمين ماهيت منحصرا صلح‌آميز برنامه هسته‌اي ايران آغاز مي‌شود. حركت كردن در جهت مخالف تنها ايران را از اهدافش دور خواهد كرد.

نمايندگي آمريكا در حالي بر موضوع دست نيافتن ايران به سلاح اتمي تاكيد دارد كه «سيد عباس عراقچي» وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران اما روز چهارشنبه در پيامي در شبكه اجتماعي ايكس نوشت: رئيس‌جمهور ترامپ هنگام ورود به كاخ سفيد اعلام كرد كه ايران نبايد سلاح هسته‌اي داشته باشد. اين موضع در واقع با انفج وين خود ما هم‌راستا است و مي‌تواند به عنوان پايه‌ اصلي يك توافق مورد استفاده قرار گيرد.

وزير خارجه ايران تصريح كرد: با ازسرگيري مذاكرات در روز يكشنبه، روشن است توافقي كه بتواند استمرار ماهيت صلح‌آميز برنامه هسته‌اي ايران را تضمين كند، در دسترس است و حتي مي‌توان به‌سرعت به آن دست يافت. چنين توافقي كه براي هر دو طرف نتيجه‌بخش باشد، موكول به ادامه برنامه غني‌سازي ايران تحت نظارت كامل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و رفع مؤثر تحريم‌هاست.

افزون بر اين، «بهروز كمالوندي» سخنگوي آژانس انرژي اتمي ايران روز گذشته در گفت‌وگويي در واكنش به ادعاها درباره  پايبندي نكردن ايران به تعهدات هسته‌اي آن گفت: اين اقداماتي كه غربي‌ها در شوراي حكام آژانس در پيش گرفته‌اند، زمينه را براي فعال شدن مكانيزم ماشه فراهم مي‌كند اما به لحاظ فني هيچ دليلي براي استفاده از اين ابزار وجود ندارد چراكه ما همه تعهدات خود را در چارچوب برجام انجام داده‌ايم و اگر برخي تعهدات نيز به حالت تعليق در آمده، بر اساس متن برجام و بندهاي ۲۶ و ۳۵ انجام شده كه وقتي طرف‌هاي برجام تعهدات خود را انجام ندهند، جمهوري اسلامي ايران نيز اين حق را دارد كه تعهدات خود را تعليق كند لذا رفتار ما كاملا حقوقي بوده است اما رفتن به سمت مكانيزم ماشه يك اقدام سياسي است و اميدوارم توجه كنند اين كار براي آنها بي‌نتيجه است چرا كه  خود آنها نيز به لحاظ سياسي متضرر خواهند شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۱۶:۲۰ توسط:darki موضوع:

منع آمدوشد در لس‌آنجلس/ شهرهاي مختلف آماده برگزاري اعتراضات

منع آمدوشد در لس‌آنجلس/ شهرهاي مختلف آماده برگزاري اعتراضات

شهرهاي مختلف آمريكا در حالي خود را براي برگزاري تظاهرات‌هاي بيشتر آماده مي‌كنند، كه در برخي مناطق لس‌آنجلس مقررات منع آمد و شد اعمال شده است.

به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، شهرهاي مختلف آمريكا در حالي خود را براي برگزاري تظاهرات هاي بيشتر در روز چهارشنبه به وقت محلي آماده مي‌كنند، كه در برخي مناطق لس‌آنجلس براي مقابله با اعتراضات مهاجرتي 5 روزه، مقررات منع آمد و شد اعمال شده است.

گرگ ابوت فرماندار جمهوري خواه تگزاس اظهار كرد براي سركوب اعتراضات برنامه ريزي شده در هفته جاري، از نيروهاي گارد ملي استفاده خواهد كرد.

وي خاطرنشان كرد گارد ملي از هر ابزار و استراتژي مورد نياز براي كمك به اجراي قانون و برقراري نظم استفاده خواهد كرد.

ابوت تصريح كرد تنها تظاهرات هاي مسالمت آميز قانوني است. آسيب رساندن به افراد يا اموال غيرقانوني است و منجر به دستگيري خواهد شد.

سي‌ان‌ان گزارش داد كه قرار است سازمان هايي در جنوب تگزاس، اعتراضاتي را در روزهاي چهارشنبه و شنبه برگزار كنند.

در واكنش به اين ناآرامي‌ها، دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمريكا تاكنون، 4 هزار نيروي گارد ملي و 700 تفنگدار دريايي را به لس‌آنجلس اعزام كرده است. اين اقدام با مخالفت شديد مقامات ايالت كاليفرنيا روبه‌رو شد. گاوين نيوسام، فرماندار اين ايالت، و راب بانتا، دادستان كل، از دولت ترامپ شكايت كرده‌اند و مي‌گويند فدرالي‌كردن گارد ملي بدون مجوز ايالتي نقض حاكميت كاليفرنيا است.  

در همين حال گاوين نيوسام فرماندار كاليفرنيا در ويدئويي هشدار داد كه دموكراسي مورد حمله قرار گرفته است. اين اقدام سوء استفاده آشكار از قدرت توسط يه رئيس جمهور در حال خدمت است كه منجر به برافروخته شدن آتش درگيري ها شده و مردم و ماموران و حتي گارد ملي ما را در معرض خطر قرار داده است. ورطه سقوط آغاز شده است.

وي افزود: ترامپ بار ديگر تنش را انتخاب كرد. او استفاده از نيروهاي بيشتر را انتخاب كرد. او نمايش را بر امنيت عمومي ترجيح داد.

در همين حال دونالد انفج وين در يك پايگاه ارتش خطاب به نظاميان گفت: آنچه كه ما در كاليفرنيا شاهد آن هستيم، حمله تمام عيار به صلح، نظم عمومي و حاكميت ملي است كه از سوي شورشياني با پرچم هاي خارجي در حال رخ دادن است. دولت لس آنجلس را آزاد خواهد كرد.

وي با ادعاي اينكه هدف آشوبگران در كاليفرنيا ادامه تهاجم خارجي به اين كشور است، افزود: فرماندار كاليفرنيا و شهردار لس‌آنجلس بي‌كفايت هستند.

ترامپ اعزام گارد ملي براي سركوب اعتراض‌ها در شهر لس آنجلس را يك «تصميم عالي» خواند و گفت كه فرماندار كاليفرنيا بايد براي اين قدردان باشد.

وي بدون اشاره به اقدام‌هاي خشونت آميز گارد ملي در مقابله با معترضان، عنوان كرد: ما هميشه هر كاري را كه لازم باشد براي حفظ امنيت شهروندانمان انجام خواهيم داد، تا بتوانيم، با هم، دوباره عظمت را به آمريكا بازگردانيم.

همزمان كارن باس شهردار لس آنجلس از وضع مقررات منع رفت و آمد در مركز شهر خبر داد و گفت: از دولت ترامپ مي خواهم به يورش ها عليه مهاجران پايان دهد.

در جريان اعتراضات سه‌شنبه شب، 23 واحد تجاري در لس‌آنجلس غارت شدند. به گفته شهردار كارن بس، همين مسئله دليل اعلام مقررات منع رفت‌وآمد در شهر بوده است. او تاكيد كرد كه مقررات منع آمد و شد تا اطلاع ثانوي ادامه خواهد داشت.

پليس اعلام كرد با وجود اعمال اين مقررات، گروه هاي مختلف معترضان، در برخي مناطق همچنان در خيابان ها هستند و شمار زيادي از آنان دستگير شده اند.

پيشتر پليس اعلام كرد در پنجمين روز درگيري ها حدود 200 نفر ديگر را دستگير كرده است كه اين رقم بيش از دو برابر تعداد كل افراد دستگير شده طي 4 روز اول اعتراضات است.  

در عين حال دونالد ترامپ در سخناني در دفاع از تصميمش در اعزام نيروهاي ارتش به لس آنجلس ضمن قدرداني از سربازان گفت: ما لس آنجلس را آزاد خواهيم كرد.

همزمان رسانه‌هاي آمريكايي خبر دادند كه اعتراضات در شهرهاي نيويورك، سان فرانسيسكو، منهتن، بوستون، دالاس، شيكاگو، لس آنجلس و آتلانتا شعله‌ور شده و نيروهاي پليس دست به بازداشت معترضان مي‌زنند.

گفتني است ماموران اداره مهاجرت طي هفته هاي اخير تلاش هاي خود براي دستگيري مهاجران غيرقانوني را در سراسر آمريكا مضاعف كرده اند. در عين حال كاخ سفيد از اين نهاد خواسته تا بر شدت دستگيري مهاجران غيرقانوني بيافزايد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۱۴:۲۸ توسط:darki موضوع:

ديدار ويژه آرش ميراسماعيلي با رئيس فدراسيون جهاني جودو

ديدار ويژه آرش ميراسماعيلي با رئيس فدراسيون جهاني جودو

طبق اعلام فدراسيون جودو، كنگره جهاني جودو صبح امروز با حضور رؤساي فدراسيون‌هاي ملي از ۱۲۷ كشور جهان از جمله آرش ميراسماعيلي رئيس فدراسيون جودو ايران در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد.

اين كنگره كه چهار ساعت به طول انجاميد با برگزاري انتخابات رياست و اعضاي هيات اجرايي همراه بود و «ماريوس ويزر» با كسب اكثريت آرا براي چهار سال ديگر به عنوان رئيس فدراسيون جهاني جودو انتخاب شد.

همچنين هيات اجرايي جديد اين فدراسيون هم در اين گردهمايي تعيين شد.

در ابتداي مراسم، وزير ورزش و رئيس فدراسيون انفج بت مجارستان ضمن خيرمقدم به مهمانان به تأكيد بر نقش جودو در نزديكي ملت‌ها پرداختند.

روساي پنج قاره جهان گزارش عملكرد منطقه‌اي خود را به حاضران ارائه كردند و كميته‌هاي تخصصي فدراسيون جهاني نيز گزارشي از فعاليت‌هاي سال گذشته ارائه دادند.

اما يكي از اتفاقات مهم كنگره امسال، ديدار آرش ميراسماعيلي با ماريوس ويزر بود، در اين ديدار، رئيس فدراسيون جودو جمهوري اسلامي ايران نشان رسمي فدراسيون را به رئيس IJF اهدا كرد و پيام ويژه احمد دنيامالي، وزير ورزش و جوانان ايران را كه بر لزوم تقويت تعامل و همكاري‌هاي ورزشي به‌ويژه در حوزه جودو ميان ايران و فدراسيون جهاني تأكيد داشت، تقديم ويزر كرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۱۳:۱۸ توسط:darki موضوع:

بازدهي بورس در هفته سوم خرداد ۱۴۰۴

بورس تهران در هفته سوم خرداد روند نزولي شديدي را پشت سر گذاشت، زيرا هر دو نماگر اصلي بازار سهام سقوط قابل توجهي را تجربه كردند. شدت عرضه‌ها در ابتداي هفته به اوج رسيد اما طي دو روز پاياني، كمي از فشار فروش كاسته شد تا معامله‌گران با اميدي نسبي به تعطيلات پايان هفته بروند.

بازدهي بورس در هفته سوم خرداد ۱۴۰۴

بازار سهام در هفته سوم خرداد با عملكردي منفي به كار خود پايان داد؛ شاخص كل بورس طي اين هفته ۳.۸ درصد افت كرد و به سطح دو ميليون و ۹۸۴ هزار واحد رسيد.

شاخص هم‌وزن نيز كاهش ۳.۴۱ درصدي را تجربه كرد كه نشان‌دهنده فشار عرضه در كليت بازار است. همچنين در هفته سوم خرداد حدود پنج هزار ميليارد تومان پول حقيقي از بورس خارج شد كه بيانگر تداوم بي‌اعتمادي سهامداران خرد به روند بازار است.

البته فشار فروش در روزهاي ابتدايي انفج وين بالا بود و اغلب نمادها با فشار شديد عرضه مواجه بودند. اما در روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه از شدت عرضه‌ها كاسته شد و گروه خودرويي با اخبار خوش پيرامون آن با تحركات مثبتي همراه شد.

متوسط حجم معاملات خرد ۳۰ درصد افت كرد

حجم معاملات خرد در اين هفته كاهش حدود ۳۰ درصدي داشت؛ به نحوي كه طي چهار روز معاملاتي هفته سوم خرداد‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌هاي سهامي به ۱۹.۸ ميليارد برگه سهم رسيد.

ميانگين ارزش معاملات خرد به ۷ همت رسيد

همچنين ميانگين ارزش معاملات خرد در اين هفته كاهش يافته است؛ ميانگين هفتگي اين شاخص هفت هزار و ۲۸۸ ميليارد تومان شد.

۵ همت از بورس خارج شد

برآيند تراز ورود و خروج پول حقيقي در هفته سوم خرداد، خروج پنج هزار ميليارد توماني پول حقيقي از بازار سهام بود. لازم به ذكر است كه حدود سه هزار ميليارد تومان پول حقيقي در روز شنبه پس از افزايش ريسك‌هاي سياسي از بورس خارج شده بود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۱۲:۱۶ توسط:darki موضوع:

اهداف تركيه از افزايش سطح رابطه با عمان

اهداف تركيه از افزايش سطح رابطه با عمان

اقدامات تركيه در چند سال اخير نشان داده كه منطقه استراتژيك خليج فارس در كانون اهداف سياست خارجي و روابط تجاري تركيه قرار گرفته و افزايش رابطه با عمان، از نشانه‌هاي مهم اين هدف گذاري است.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري تسنيم، اين روزها كه تركيه با بحران اقتصادي دست و پنجه نرم مي‌كند، توسعه روابط با كشورهاي عربي، اهميت بيشتري براي مقامات آنكارا پيدا كرده است. اما ظاهراً كشورهاي حاشيه خليج فارس در اين ميان اهميت ويژه دارند.

اقدامات تركيه در چند سال اخير نشان داده كه منطقه استراتژيك خليج فارس در كانون اهداف سياست خارجي و روابط تجاري تركيه قرار گرفته و افزايش رابطه با عمان، از نشانه‌هاي مهم اين هدف گذاري است.

عمان در سال 1970 توسط تركيه به رسميت شناخته شد و روابط ديپلماتيك در سال 1973 برقرار شد. اما دامنه روابط در يك دهه اخير گسترش يافته و بين تركيه و عمان توافق‌نامه‌ها و پروتكل‌هاي مختلفي امضا شده و حالا عمان شريك تجاري و هدف سرمايه‌گذاري مهمي براي تركيه است.

تركيه و عمان همچنين در زمينه‌هاي مختلفي مانند فرهنگ، آموزش، بهداشت و دفاع همكاري مي‌كنند. شهروندان تركيه مي‌توانند تا سقف 14 روز از معافيت ويزا براي سفرهاي توريستي به عمان بهره‌مند شوند و شمار ورود گردشگران عمان به تركيه در سال 2024 ميلادي به 112 هزار نفر رسيد.

سلطان عمان , كشور تركيه ,

در سال گذشته ميلادي و پس از سفر سلطان هيثم بن طارق آل سعيد به آنكارا، روابط تركيه و عمان توسعه بيشتري پيدا كرد. امضاي يك توافقنامه همكاري 15 ميليون دلاري بين عمان و تركيه براي تقويت بخش دريايي، نشان داد كه سطح روابط آنكارا – مسقط كه از سال 2024 ميلادي وارد فصل نويني شده، همچنان در حال افزايش است.

شركت جديد تأسيس شده توسط شركت سرمايه‌گذاري بين‌المللي مسندم و شركاي ترك، اين شركت خدماتي را براي توليد و نگهداري قفس براي مزارع پرورش ماهي، ساخت و نگهداري قايق‌هاي ماهيگيري ساحلي و تجاري، يدك‌كش‌ها، قايق‌هاي خدماتي و كشتي‌هاي حمل و نقل با طول حداكثر 35 متر ارائه خواهد داد. هدف اين پروژه كمك به بخش‌هاي دريايي و شيلات است.

مراسم امضاي اين قرارداد با حضور وزير كشاورزي، شيلات و منابع آبي عمان، دكتر سعود بن حمود الحبسي و سيد ابراهيم بن سعيد البوسعيدي، استاندار مسندم، برگزار شد.

در اين مراسم، طرفين اعلام كردند كه در فاز اول اين پروژه، 15 ميليون دلار سرمايه‌گذاري خواهد شد. شركت SAOC نام شريك تركيه‌اي را ذكر نكرده اما تأكيد كرده كه اين همكاري، يك سرمايه‌گذاري دريايي استراتژيك است. هيچ اطلاعاتي در مورد شريك تركيه‌اي در مطبوعات عماني نيز به اشتراك گذاشته نشد.

همكاري جامع دريايي گامي مهم در جهت تبديل شدن عمان به يك پايگاه توليدي منطقه‌اي و در عين حال افزايش نفوذ شركت‌هاي تركيه‌اي در منطقه خليج فارس تلقي مي‌شود و مي‌تواند راه را براي سرمايه‌گذاري‌هاي جديد بين دو كشور در آينده هموار كند.

سلطان عمان , كشور تركيه ,

افزايش مبادلات تجاري بين تركيه و عمان

اولين سفر سلطان هيثم به تركيه پس از نزديك به 40 سال (نوامبر 2024) منجر به امضاي 10 تفاهم‌نامه در زمينه‌هاي سياست، تجارت، انرژي، دفاع، آموزش و فرهنگ شد.

سرمايه‌گذاري‌هاي تركيه در عمان افزايش يافته و هم اكنون 423 شركت ترك در عمان با سرمايه 300 ميليون دلاري در حال فعاليت هستند و سرمايه‌گذاري مستقيم 36 شركت عمان در تركيه حدود 195 ميليون دلار است.

علاوه بر نهادهاي دولتي تركيه، بخش خصوصي اين كشور نيز، چشم‌انداز 2040 عمان را به عنوان بستر رشد تجارت در بخش‌هايي مانند ساخت و ساز، لجستيك، گردشگري، آموزش و انرژي‌هاي تجديدپذير در نظر گرفته‌اند.

روند كلي افزايشي در حجم انفج وين بين تركيه و عمان پس از سال 2017 ميلادي بيشتر شد و حجم تجارت بين دو كشور در سال 2022 به بالاترين سطح خود يعني به 2 ميليارد دلار رسيد.

پس از سفر سلطان هيسم بن طارق به آنكارا هدف گذاري 5 ميليارد دلاري در دستور كار قرار گرفته كه پيشبيني مي‌شود تا سال 2026 محقق شود. چشمگيرترين نمونه همكاري بين دو كشور، سرمايه‌گذاري مشترك 500 ميليون دلاري است كه توسط صندوق كمك و بازنشستگي نيروهاي مسلح تركيه (OYAK) و سازمان سرمايه‌گذاري عمان (OIA) تأسيس شده است.

اولين سرمايه‌گذاري، ساخت بزرگترين بندر كانتينري در اسكندرون با نام «بندر گوني كويتنر» بود.

كميسيون مشترك اقتصادي تركيه و عمان، كه به عنوان موتور روابط اقتصادي و تجاري عمل مي‌كند، نقش مهمي در تحكيم روابط بين دو كشور ايفا كرده و عمان مختلف، قصد دارد سرمايه‌گذاري‌هاي تركيه را جذب و اقتصاد ملي خود را تقويت كند.

به باور تحليلگران اقتصادي تركيه، فضاي اصلاحاتي كه عمان در آن اولويت‌بندي توسعه فعاليت‌هاي تجاري و صنعتي غيرنفتي را در چارچوب چشم‌انداز 2040 آغاز كرده، فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري قابل توجهي را براي تركيه ايجاد كرده است. به نحوي كه شركت‌هاي ساختماني و مهندسي تركيه با برنده شدن در مناقصه‌ها در زمينه‌هايي مانند بزرگراه‌ها، سدها و انبوه‌سازي، صاحب سهم بزرگي از بازار عمراني عمان شده‌اند و به دنبال فرصت‌هاي جديد در پروژه‌هايي مانند پروژه‌هاي بزرگ املاك و مستغلات، بنادر، فرودگاه‌ها و بيمارستان‌ها در عمان هستند و ممكن است فرصت‌هاي رشد در كشاورزي و صنايع غذايي نيز ايجاد شود. 

سلطان عمان , كشور تركيه ,
از منظر شركت‌هاي بزرگ كشتيراني در تركيه، اهميت ژئوپليتيكي عمان موضوعي نيست كه بتوان به سادگي از كنار آن گذشت.

در ميان كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس، عمان تنها كشور داراي بنادر باز است و اين امتياز را دارد كه به عنوان مركزي عمل كند كه مي‌تواند به بازارهاي جنوب آسيا و شرق آفريقا دسترسي داشته باشد و به آنها كالا صادر كند.

اين ويژگي عمان، فرصت مهمي را براي صادركنندگان و آژانس‌هاي كشتيراني تركيه به ارمغان مي‌آورد. به همين خاطر شهر دقوم در عمان به عنوان يكي از مهمترين بنادر اين كشور مورد توجه آنكارا قرار گرفته و ايجاد يك منطقه صنعتي تركيه در اين بندر مهم استراتژيك از اهداف مهم دو كشور است. 

همچنين از ديد تركيه، در عمان فرصت‌هاي بسيار خوبي براي فعاليت در بخش انرژي وجود دارد و شركت‌هاي تركيه‌اي مي‌خواهند در حوزه‌هاي انرژي تجديدپذير مانند انرژي خورشيدي و بادي، در عمان سرمايه گذاري كنند. 

آرزوي تبديل شدن به يك قطب انتقال گاز، يكي از اهداف مهم تركيه است. در نتيجه قراردادهايي با الجزاير، آمريكا، قطر، عمان و اكسون موبيل امضا كرده تا خود را به عنوان كانون تجاري LNG منطقه‌اي معرفي كند.

توافق‌نامه‌اي كه بين شركت ملي گاز عمان، عمان ال‌ان‌جي و بوتاش تركيه، امضا شده مزاياي بسياري براي تركيه دارد. با اين توافق، عمان با تأمين سالانه 1 ميليون تن LNG به شركت بوتاش به مدت 10 سال از سال 2025، نيازهاي بازار داخلي تركيه را تأمين خواهد كرد.

در پايان بايد گفت: روابط تركيه و عمان چندين حوزه از جمله ديپلماسي، امنيت، انرژي، تجارت، سرمايه‌گذاري، فناوري، دفاع و فرهنگ را در بر مي‌گيرد. فروش پهپادهاي بيرقدار و نفربرهاي زرهي پارس به عمان، بخشي از اهداف مهم تركيه بوده و اين رابطه هم از حيث تنوع‌بخشي و امنيت انرژي و هم از جهت تقويت نفوذ در خليج فارس از طريق يك شريك متعادل براي تركيه مهم است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۱۱:۰۶ توسط:darki موضوع:

وزير دفاع خبر داد: آزمايش موفق موشكي با سرجنگي به وزن ۲ تُن

وزير دفاع خبر داد: آزمايش موفق موشكي با سرجنگي به وزن ۲ تُن

وزير دفاع با بيان اينكه «موفقيت‌هاي خيلي خوبي در امور دفاعي داشتيم و دست نيروهاي عملياتي پر است»، گفت: «آخرين موفقيت ما يك هفته پيش آزمايش يك موشك با موفقيت بسيار خوب با سر جنگي دو تن بود.»

امير عزيز نصيرزاده، وزير دفاع در حاشيه جلسه هيئت دولت، در جمع خبرنگاران حضور يافت و به سؤالات آنان پاسخ گفت.

به گزارش فارس، امير نصيرزاده گفت: موفقيت‌هاي خيلي خوبي در امور دفاعي داشتيم و دست نيروهاي عملياتي پر است، آخرين موفقيت ما يك هفته پيش آزمايش يك موشك با موفقيت بسيار خوب با سر جنگي دو تن بود. 

وي انفج وين در مورد گزافه گويي‌هاي سران برخي از كشورها، گفت: اگر درگيري به ما تحميل شود تمام پايگاه‌هاي آمريكا را در كشورهاي ميزبان مورد هدف قرار خواهيم داد. 

وي افزود: برخي از مقامات طرف مقابل تهديد كردند كه اگر توافقات به نتيجه نرسد كار به درگيري مي‌كشد و خون و خونريزي انجام مي‌شود؛ من از طرف ملت ايران و از طرف نيروهاي مسلح عرض كنم ان شالله كه كار به آنجا نكشد و گفتگوها به نتيجه برسد ولي اگر نرسد درگيري به ما تحميل شود قطعاً تلفات طرف مقابل بيشتر از ما خواهد بود. 

وزير دفاع گفت: در آن صورت آمريكا بايد منطقه را ترك كند چون تمام پايگاه‌هاش در دسترس ماست. بدون ملاحظه همه پايگاه‌هاي آمريكا را در كشورهاي ميزبان مورد هدف قرار خواهيم داد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۰۹:۰۵ توسط:darki موضوع:

وابستگي ۹۰ درصدي روغن به واردات؛ توليدكننده انگيزه‌اي براي كشت دانه‌هاي روغني ندارد

وابستگي ۹۰ درصدي روغن به واردات؛ توليدكننده انگيزه‌اي براي كشت دانه‌هاي روغني ندارد

رئيس بخش تحقيقات دانه‌هاي روغني سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي از وابستگي ۹۰ درصدي روغن به واردات و سهم پايين توليد داخلي روغن در كشور خبر داد و گفت: «اين وضعيت حاصل عوامل متعددي است، اما مهم‌ترين آن‌ها، اقتصادي بودن يا نبودن توليد دانه‌هاي روغني براي كشاورز است.»

مهدي غفاري، رئيس بخش تحقيقات دانه‌هاي روغني سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، درباره وضعيت كشت دانه‌هاي روغني در كشور اظهار كرد: در ايران شش گياه روغني شامل كلزا، آفتابگردان، سويا، كنجد، كاملينا و بادام‌زميني تعريف شده‌اند. البته بادام‌زميني كمتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اما پتانسيل كشت تمامي اين گياهان در كشور وجود دارد. در سطح كشور، سطح زيركشت متغير است اما به‌طور متوسط بين ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار هكتار در سال متغير بوده است. 

به گزارش ايسنا، غفاري با بيان اينكه كم‌آبي بيشتر بر عملكرد دانه‌هاي روغني تأثير مي‌گذارد تا بر سطح زيركشت آن‌ها، ادامه داد: در برخي مناطق ممكن است به‌دليل كمبود آب، كشتي صورت نگيرد يا سطح زيركشت كاهش يابد، اما اثر اصلي كم‌آبي، كاهش عملكرد در واحد سطح است. در نتيجه ما بيشتر از نظر عملكرد دچار خسارت مي‌شويم. 

وي افزود: كشت پاييزه نيازمند وجود رطوبت در فصل پاييز است تا كشاورز بتواند زمين را آماده كند و عمليات كاشت را انجام دهد و در صورت نبود بارندگي و وقوع تنش خشكي، آمادگي براي كشت از بين مي‌رود و سطح زيركشت كاهش مي‌يابد. همچنين در كشت‌هاي بهاره نيز نياز به رطوبت اوليه وجود دارد، و اگر در اوايل بهار بارندگي كافي نباشد، آماده‌سازي زمين با مشكل مواجه مي‌شود و به‌طور مستقيم سطح كشت پايين مي‌آيد. بنابراين اثر اول كم‌آبي، كاهش سطح زيركشت و اثر دوم آن، كاهش عملكرد محصول است. 

رئيس بخش تحقيقات دانه‌هاي انفج وين همچنين به استان‌هاي پيشرو در كشت اين محصولات اشاره كرد و گفت: استان گلستان بيشترين سطح زيركشت دانه‌هاي روغني را به خود اختصاص داده است و پس از آن، خوزستان، مازندران، ايلام و منطقه مغان در استان اردبيل در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند. گياه گلرنگ در استان‌هاي اصفهان، آذربايجان شرقي، زنجان و همدان كشت مي‌شود. كنجد نيز در استان‌هاي فارس، بوشهر، جنوب استان كرمان (جيرفت) و هرمزگان كشت مي‌شود. كنجد از گياهان با ارزش با كيفيت بالاي روغن است كه در حدود ۵۰ هزار هكتار از اراضي كشور كشت مي‌شود و در صنايع غذايي و شيريني‌پزي كاربرد دارد. كشت آن بيشتر در سه استان متمركز است. 

وي همچنين به وضعيت كشت آفتابگردان اشاره كرد و گفت: آفتابگردان روغني در استان‌هاي گلستان، خراسان شمالي و سمنان بيشترين سطح كشت را دارد. ابتدا گلستان، سپس سمنان و بعد خراسان شمالي در رتبه‌هاي بعدي هستند. اين محصول به‌صورت پراكنده در استان‌هاي ديگر نيز كشت مي‌شود. 

رئيس بخش تحقيقات دانه‌هاي روغني سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، در ادامه با اشاره به سهم پايين توليد داخلي روغن در كشور گفت: ساليان متمادي است كه تنها حدود ۱۰ درصد نياز كشور به روغن در داخل توليد مي‌شود و ۹۰ درصد آن از طريق واردات تأمين مي‌شود. اين وضعيت حاصل عوامل متعددي است، اما مهم‌ترين آن‌ها، اقتصادي بودن يا نبودن توليد دانه‌هاي روغني براي كشاورز است. توليدكننده كشاورزي در كشور ما تنها به عنوان تأمين‌كننده روغن ديده مي‌شود، در حالي‌كه براي او، صرفه اقتصادي حرف اول را مي‌زند. به‌عنوان مثال، در مناطق شمالي كشور، كشاورز ميان كشت برنج و سويا يكي را انتخاب مي‌كند و طبيعتاً اگر درآمد برنج بيشتر باشد، به سراغ آن مي‌رود. قيمت ترميمي سويا حدود ۴۳ هزار تومان است كه براي كشاورز انگيزه كافي ايجاد نمي‌كند. 

غفاري همچنين درباره قيمت آفتابگردان روغني گفت: قيمت خريد اين محصول از كشاورز بين ۳۶ تا ۴۳ هزار تومان در هر كيلوگرم است و متوسط حدود ۴۰ هزار تومان در نظر گرفته مي‌شود، اما اين نرخ نيز براي كشاورز به‌ويژه در مناطقي با عملكرد پايين، قانع‌كننده نيست. در چنين شرايطي، كشاورزان ترجيح مي‌دهند به جاي دانه‌هاي روغني، گياهان رقيب مانند برنج، ذرت يا بادام‌زميني كشت كنند. 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۰۷:۵۵ توسط:darki موضوع:

يك استقلالي مديرعامل فولاد خوزستان شد

 فولاد خوزستان، محمد محمدي به عنوان مديرعامل جديد باشگاه فرهنگي ورزشي فولاد خوزستان منصوب شد.محمدي از چهره‌هاي شناخته‌شده مديريتي در ورزش ايران است و پيش از اين، مديريت باشگاه سايپا تهران و نيز معاونت ورزشي باشگاه پرسپوليس را در كارنامه خود دارد.او جايگزين حسين خبيري شده است كه پيش از اين مسئوليت مديريت‌عامل باشگاه فولاد خوزستان را بر عهده داشت.باشگاه فولاد انفج وين كه يكي از تيم‌هاي ريشه‌دار و پرافتخار فوتبال ايران به شمار مي‌رود، در فصل آينده ليگ برتر با تركيبي تازه از كادر فني و مديريتي، در پي بازسازي ساختار و كسب موفقيت‌هاي بيشتر است.

يك استقلالي مديرعامل فولاد خوزستان شد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۰۶:۳۵ توسط:darki موضوع:

اسلامي: ايران با حسن نيت با آژانس همكاري كرده است

اسلامي، رئيس سازمان انرژي اتمي در واكنش به گزارش آژانس و پيش‌نويس قطعنامه گفت: هر موقع راه تقابلي بروند حتماً ما اقدام متقابل انجام خواهيم داد.

اسلامي:  ايران با حسن نيت با آژانس همكاري كرده است

اسلامي، رئيس سازمان انرژي اتمي در  واكنش به گزارش آژانس و پيش‌نويس قطعنامه گفت: هر  موقع راه تقابلي بروند حتماً ما اقدام متقابل انجام خواهيم داد.

به گزارش انتخاب؛ بخشهايي از اظهارات وي به شرح زير است:

به‌طور هم‌زمان، سه كشور انفج وين به همراه ايالات متحده آمريكا، با تأثيرپذيري از جريان نفوذ صهيونيستي، قطعنامه‌اي را عليه جمهوري اسلامي ايران ارائه كرده‌اند و در تلاش‌اند آن را به تصويب برسانند. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۰۵:۳۴ توسط:darki موضوع:

كارشناس صهيونيست: بدون كمك آمريكا، توان نظامي اقدام عليه ايران را نداريم

تحليلگر عراقي:درگيري مستقيم آمريكا با ايران ۵۸ تريليون دلار آب مي‌خورد

يك كارشناس صهيونسيت با اشاره به وضعيت فعلي اين رژيم در برابر جمهوري اسلامي ايران، شرابط فوق را يك تله خطرناك عنوان مي‌كند كه حل آن نياز به صبر و سكوت اين رژيم در برابر ايران دارد.

سرويس جهان مشرق - در روزهاي اخير، برخي از رسانه‌ها و كارشناسان عبري زبان مدعي شدند كه دولت و ارتش اين رژيم در حال آماده سازي مقدمات براي انجام اقدام نظامي عليه ايران است.

اين رسانه‌ها و منابع عبري زبان با اشاره به احتمال به شكست كشيده شدن مذاكرات ميان ايران و آمريكا و با استناد به گزارش‌هاي ادعايي آژانس بر ضد برنامه‌ هسته‌اي ايران، اينگونه استدلال مي‌كنند كه دولت اين رژيم كه نسبت به افزايش بازدارندگي ايران وحشت زده است، هيچ راهي جز اقدام نظامي عليه ايران در پيش روي خود نمي‌بيند.

كارشناس صهيونيست: بدون كمك آمريكا، توان نظامي اقدام عليه ايران را نداريم

اما اين مسئله درحالي است كه بخش ديگري از كارشناسان صهيونيست بر اين باورند كه چنين مسئله‌اي در حال حاضر امكان پذير نمي‌باشد، چرا كه ارتش اسرائيل بدون كمك و پشتيباني نظامي آمريكا قادر به چنين اقدامي عليه ايران نخواهد بود و در آمريكا نيز در حال حاضر هيچ قصد و برنامه‌اي براي ورود به درگيري و تنش با ايران ندارد و بدون كمك آمريكا نيز اسرائيل هيچ شانسي در برابر ايران و قدرت نظامي آن نخواهد داشت.

در همين رابطه، دكتر دن دايكر، رئيس مركز اورشليم براي امور خارجي و امنيت با اشاره به تقابل ميان ايران و رژيم صهيونيستي گفت: «از يك سو، ما يك فرصت واقعي براي به تأخير انداختن پيشرفت برنامه هسته‌اي ايران را داريم و از سوي ديگر، بدون حمايت آمريكا، اين كار پيچيده يا حتي غيرممكن خواهد بود. اين وضعيت، يك تله خطرناك است.»

اين كارشناس صهيونيست افزود: «در حال حاضر ايران به‌خوبي شكاف بين اورشليم و واشنگتن را درك كرده و اين موضوع به آن قدرت مي‌دهد. در رابطه با مذاكرات هسته‌اي، نبايد به آمريكايي‌ها بگوييم كه نمي‌توانيم صبر كنيم، اين به ما آسيب مي‌زند و منجر به ناراحتي آمريكايي ها از ما مي‌شود. اگر ترديد كنيم و در برابر آمريكا بايستيم، بازنده خواهيم بود.»

كارشناس صهيونيست: بدون كمك آمريكا، توان نظامي اقدام عليه ايران را نداريم

در طول هفته‌هاي گذشته تحليلگران صهيونيست پيرامون موضوع اقدام نظامي احتمالي عليه ايران به بحث و گفتگو پرداخته و اين موضوع بار ديگر تبديل به تيتر اصلي رسانه‌ها و محافل سياسي رژيم شده است. به صورت كلي، انفج وين از كارشناسان صهيونيست بر اصل اين مسئله كه بدون كمك و حضور نظامي آمريكا، اقدام نظامي عليه ايران امكان پذير نخواهد بود، اتفاق نظر دارند و براي اين مسئله، دلايل زير را مطرح مي‌كنند:

قدرت نظامي ايران: ايران داراي ارتش بزرگ، موشك‌هاي بالستيك پيشرفته و توانايي جنگ نامتقارن است. برنامه موشكي ايران، با برد بالا است كه با در بر گرفتن بخش‌هاي وسيعي از منطقه از جمله سراسر سرزمين‌هاي اشغالي، تهديدي جدي براي رژيم صهيونيستي محسوب مي‌شود و عدم حضور نيروهاي خارجي مانند آمريكا، رژيم را در برابر قدرت نظامي ايران به شدت آسيب پذير مي‌كند.

كارشناس صهيونيست: بدون كمك آمريكا، توان نظامي اقدام عليه ايران را نداريم

پيامدهاي منطقه‌اي: اقدام نظامي عليه ايران مي‌تواند واكنش گروه‌هاي متحد ايران مانند حزب‌الله در لبنان، گروه‌هاي شيعه در عراق و انصارالله در يمن را به دنبال داشته باشد، كه منجر به يك درگيري گسترده منطقه‌اي مي‌شود و در صورت اقدام همزمان محور مقاومت و ديگر جنبش‌هاي مقاومت در نقاط مختلف كه در حال حاضر اسمي از آن‌ها در ميان نيست، رژيم صهيونيستي به شدت زير ضرب آتش قرار خواهد گرفت.

عدم حمايت بين‌المللي: بدون حمايت آمريكا يا ساير قدرت‌هاي غربي، رژيم صهيونيستي در صورت اقدام يك‌جانبه ممكن است با انزواي ديپلماتيك و فشارهاي بين‌المللي مواجه شود و در صحنه نبرد با ايران تنها خواهد ماند.

پيچيدگي جغرافيايي و لجستيكي: به اذعان مقامات و كارشناسان صهيونيست تأسيسات هسته‌اي ايران پراكنده و در عمق خاك قرار دارند، كه حمله به آنها نيازمند عمليات پيچيده و پرهزينه است. همچنين، پدافند هوايي ايران توانايي بالايي در مقابله با حملات را دارد كه منجر به پيچيده تر شدن وضعيت مي‌شود.

پاسخ تلافي‌جويانه: در صورت اقدام رژيم صهيونيست، ايران با حملات موشكي مستقيم يا غيرمستقيم به سرزمين‌هاي اشغالي، قادر خواهد بود تا زيرساخت‌ها و شهرهاي آن را هدف قرار دهد، كه هزينه‌هاي انساني و اقتصادي سنگيني براي رژيم صهيونيستي به همراه خواهد داشت. اين مسئله جدا از اقدام ديگر گروه‌ها و سازمان هاي محور مقاومت عليه رژيم صهيونيستي خواهد بود.

كارشناس صهيونيست: بدون كمك آمريكا، توان نظامي اقدام عليه ايران را نداريم

عدم اطمينان از نتيجه: به اعتراف بسياري از تحليلگران صهيونيست، حتي اگر سناريويي را در نظر بگيريم كه در آن ارتش رژيم بدون كمك آمريكا موفق به حمله به سايت‌هاي هسته‌اي ايران شود ( كه كاملا محال است)، نه‌تنها هيچ تضميني براي توقف كامل برنامه هسته‌اي ايران وجود ندارد، بلكه اين اقدام ايران را به سمت تسريع برنامه هسته‌اي و همچنين حركت به سمت ساخت تسليحات‌هسته‌اي سوق دهد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ساعت: ۰۴:۰۴:۳۲ توسط:darki موضوع: